Over mezelf

Mijn naam is Marie-Claude Briaval, geboren en getogen in Kortrijk ( België ). Ik volgde de opleiding regentaat Frans-Geschiedenis-Engels om les te geven aan jongeren. Maar door een overaanbod op de arbeidsmarkt kwam ik uiteindelijk terecht op de klantendienst van een bedrijf, werk dat ik jarenlang en in verschillende bedrijven met veel plezier gedaan heb.

Ik hield vooral van de sociale contacten en vond het fijn om op een creatieve manier uit te zoeken hoe ik de klanten van dienst kon zijn. Zo groeide in mij stilaan het verlangen om mensen op een andere manier te gaan begeleiden en ondersteunen.  In de jaren die volgden, liet ik me inwijden in de reiki, volgde een opleiding IET ( integrated energy therapy ) en diverse workshops, maar niets prikkelde mij in die mate om er zelf mee aan de slag te gaan.

Na een huwelijk van 21 jaar en 2 prachtige zonen, volgde een scheiding. De druk en de stress van het werk vielen me almaar zwaarder en toen mijn ouders allebei overleden, moest ik, geveld door ziekte, noodgedwongen mijn werk stopzetten.

Door mijn nieuwe partner kwam ik uiteindelijk in Nederland terecht. Nog steeds zoekende, kwam ik “toevallig” op een site van een reïncarnatietherapeute terecht. Ik maakte een afspraak en reeds van bij de intake was ik helemaal enthousiast over de manier van werken en de verhelderende inzichten die ik er kreeg. Ik volgde dan ook met veel plezier de 3-jarige opleiding in traumaverwerking d.m.v. regressie- en reïncarnatietherapie aan het Opleidingsinstituut RTNederland in Den Bosch. Het behaalde diploma voldoet aan de PLATO-eisen en is erkend en geregistreerd door het CPION.

Ik vind het heerlijk om nu zelf in mijn praktijk mensen te mogen begeleiden en ondersteunen op hun weg naar een betere levenskwaliteit.